Creditul ipotecar este de cele mai multe ori cea mai importantă decizie financiară din viață, ale cărei efecte sunt resimțite pana la 30 de ani. Găsirea celui mai ieftin împrumut ipotecar pe cont propriu este foarte grea din două motive simple:
– Obținerea unei oferte bancare necesită in unele cazuri multe documente și durează în medie 2 săptămâni înainte ca banca să emită o decizie inițială de împrumut și să vă poată prezenta o ofertă individuală.
– Cu cât aplicați la mai multe banci, cu atât șansele de a obține creditul scad. Atunci când depuneți o cerere de împrumut la o bancă sau o instituție nebancară, aceasta verifică scorul și istoricul de creditare la Biroul de Credit (BC). Fiecare verificare la BC scade scorul aplicantului cu un anumit punctaj. Perioada de timp în care aceste verificări sunt făcute afectează și mai mult scorul. Dacă valoarea scorului nu se încadrează între 500-800, aplicantului nu i se va aproba nicio cerere de credit. De exemplu, dacă se efectuează 3-4 verificări la BC într-o singură săptămână scorul cu siguranță scade sub 500, iar obținerea unu împrumut va fi aproape imposibilă sau presupune obtinerea creditului in conditii derogatorii .
O consultatie individuala gratuita vă va permite să aflați condițiile reale de creditare pe care le puteti obtine. Trebuie să luați la cunoștiință faptul că valoarea costului total al creditului depinde de o multitudine de factori. O mare parte din aceștia depind de situația financiară personală.
În care bancă voi obține cel mai ieftin credit ipotecar?
Clasamentele creditelor ipotecare deseori nu includ comisioanele și taxele suplimentare, fiecare banca afiseaza ofertele pe care le are pentru anumite perioade limitate de timp , intelegerea si structurarea lor este un proces care necesita rabdare si cunostinte financiare.
De obicei, un potențial client decide să solicite un credit ipotecar unei anumite bănci pe baza a 3 factori:
- valoarea marjei de credit (rata dobânzii la împrumut);
- suma comisionului;
- este banca la care persoana în cauză are deja un cont și de care este deja „atașată”.
Când discutăm de sume de sute de mii de lei, metodele de calcul ale împrumutului, tipul ratelor (egale sau descrescătoare), tipul dobânzii (fixă sau variabilă), precum și condițiile de schimbare în timpul împrumutului au o importanță crucială. Sunt mulți alți factori care pot afecta semnificativ costul total al creditului.
Aici intervine consultantul de credit care in functie de profilul clientului filtreaza infomatiile primite de la banci si le prezinta clientului.