Consultanta Creditz

Tipuri de credite si consultanta

Credit de nevoi personale

Creditul cel mai accesibil, exact acel tip de credit care, din punct de vedere timp și documente, implică un minim efort pentru a-l obține. Nevoi personale, visuri sau dorințe, toate pot fi îndeplinite cu succes datorită acestui credit. Cea mai importantă caracteristică a lui este aceea că poți face orice cu banii, instituțiile bancare și/sau non-bancare creditoare neimpunând documente justificative în acest sens, iar avantajul cel mai mare este acela că nu trebuie să oferi un avans pentru contractarea lui.

Credit ipotecar

Ce este un credit ipotecar pentru achiziționarea unui imobil?
Creditul ipotecar este modalitatea prin care tu îți îndeplinești proiectele și/sau dorințele cu ajutorul unei instituții bancare. Prin intermediul acestui credit, clientul achiziționează o proprietate care va fi ipotecată în favoarea băncii creditoare.

Ce este un credit imobiliar pentru achiziționarea unui imobil?
Creditul imobiliar păstrează aceleași caracteristici ale creditului ipotecar, cu mențiunea că în cazul acestui credit, garanția băncii este formată din alt(e) imobil(e) aflat în proprietatea unei rude până la gradul II inclusiv.

Caracteristici:
Perioada: 6 luni – 30 ani
Vârsta: 20 – 70 ani
Suma: 10.000 EURO – 1.000.000 EURO sau echivalentul în RON
Moneda: RON sau EURO
Dobânda: fixă pentru 5 sau 10 ani, ulterior variabilă, SAU variabilă de la începutul perioadei
Avans: min. 15% pentru creditele în RON sau min. 25% pentru creditele în EURO

Credit – Programul Noua Casă

Creditul Noua Casă este un Program Guvernamental prin intermediul căruia clienții persoane fizice pot contracta un credit garantat de stat în proporție de 50% sau 60%, pentru achițizionarea unei locuințe

Programul Noua Casă este o variantă îmbunătățită a Programului Prima Casă!

Condiții de eligibilitate pentru Programul Noua Casă:

Aplicantul NU deține în proprietate exclusivă sau împreună soțul / soția nicio locuință, indiferent de modul și momentul în care a fost dobândită.
Aplicantul DEȚINE cel mult o proprietate exclusivă sau împreună cu soțul / soția, dobândită prin orice alt mod decât prin programul Noua Casă / Prima Casă, în suprafață utilă MAI MICĂ de 50 mp.
Aplicantul dorește să achiziționeze o locuință cu creditul Noua Casă, acordat și garantat în condițiile Programului Guvernamental.
Aplicantul îndeplinește condițiile și normele interne de creditare ale băncii alese.
IMPORTANT:
Clienții care au achiziționat o locuință prin Programul Prima Casă NU sunt eligibili pentru contractarea creditului Noua Casă.
Clienții care contractează un Credit Noua Casă pot înstrăina locuința cumpărată, prin vânzare sau închiriere, abia după 5 ani de la achiziționare.
Creditele Noua Casă și creditele Prima Casă (acordate anterior înființării Programului Noua Casă) POT fi refinanțate în baza unui acord obținut în prealabil de către clienți de la Ministerul Finanțelor Publice.

Caracteristici Credit Noua Casă:
Perioada de creditare: maximum 30 de ani;
Vârsta clientului: minimum 20 de ani;

Valoare credit și avans:

maximum 119.000 EURO (echivalent în RON), credit garantat de stat în proporție de 60%, pentru locuințele noi cu prețuri de până la 140.000 EURO (echivalent în RON), cu avans de 15%.
maximum 66.500 EURO (echivalent în RON), credit garantat de stat în proporție de 50%, pentru locuințele noi sau vechi de până la 70.000 EURO (echivalent în RON), cu avans de 5%;
Dobânda variabilă: 2% marja fixă a băncii + IRCC trimestrial;
Moneda: RON;
Comision de gestiune: 0.4% pe an calculat la valoarea garantată de stat, adică la 50% sau 60% din valoarea creditului;
Comision unic de analiză: 0.15% pe an, aplicat la valoarea garantată de stat, adică la 50% sau 60% din valoarea creditului, în cazul promisiunilor de garantare, adică DOAR pentru imobilele nefinalizate.